Aisea ua valea ai Nickel?

Fa'amatalaga:O le feteenaiga i le va o le sapalai ma le manaoga o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le siʻitia o tau o le nickel, ae i tua atu o le tulaga mataʻutia o maketi, o le tele o faʻamatalaga i totonu o pisinisi o le "tele" (taʻitaʻia e Glencore) ma le "gaogao" (faʻapitoa e le Tsingshan Group)..

Talu ai nei, faatasi ai ma le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini e pei o le fuse, LME (London Metal Exchange) nickel lumanai na malepelepe i se maketi "epic".

O le feteʻenaʻiga i le va o le sapalai ma le manaʻoga o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le siʻitia o tau o le nickel, ae i tua atu o le tulaga mataʻutia o maketi, o le tele o faʻamatalaga i totonu o pisinisi e faapea o malosiaga tetele o itu e lua o le "povi" (taʻitaʻia e Glencore) ma " gaogao" (e masani lava e le Tsingshan Group).

LME maketi nikeli taimi fa'ai'u

I le aso 7 o Mati, na si'itia ai le tau o le nickel LME mai le US$30,000/ton (tau amata) i le US$50,900/ton (settlement price), o se siitaga i le aso e tasi e tusa ma le 70%.

I le aso 8 o Mati, na fa'aauau pea ona si'itia le tau o le nikeli a le LME, na si'itia i le maualuga o le US$101,000/ton, ona toe pa'u lea i le US$80,000/ton.I aso fefaʻatauaʻiga e lua, o le tau o le nickel LME na siitia e tusa ma le 248%.

I le 4:00 pm i le aso 8 o Mati, na filifili ai le LME e taofi le fefaʻatauaʻiga o nikeli lumanaʻi ma tolopo le tuʻuina atu o konekarate nickel uma na muai faʻatulagaina mo le tuʻuina atu ia Mati 9.

I le aso 9 o Mati, na tali mai ai le Tsingshan Group o le a suia le ipu u'amea u'amea i totonu o le atunu'u i lona ipu nickel matte maualuga, ma ua fa'aavanoaina lava le nofoaga mo le fa'ao'o atu i ala eseese.

I le aso 10 o Mati, na fai mai ai le LME o loʻo fuafua e faʻafetaui tulaga uumi ma pupuu aʻo lumanaʻi le toe tatalaina o fefaʻatauaiga nickel, ae na le mafai e itu uma e lua ona tali lelei.

Mai ia Mati 11 i le 15, LME nickel na faʻaauau pea ona taofia.

I le aso 15 o Mati, na faasilasila ai e le LME o le konekarate nickel e toe amata fefaʻatauaʻiga i le aso 16 o Mati i le lotoifale.Na ta'ua e le Tsingshan Group o le a latou galulue fa'atasi ma le so'otaga o aitalafu fa'aletupe mo le fa'amauina o nikeli a Tsingshan ma mana'oga fa'amautu.

I se faapuupuuga, o Rusia, i le avea ai o se tagata faatau atu oloa nickel taua, na faʻatagaina ona o le taua a Rusia-Ukrainian, ma mafua ai le le mafai ona tuʻuina atu le nickel Rusia i luga o le LME, faʻapipiʻiina i luga o le tele o mea e pei o le le mafai ona toe faʻatumu punaoa nickel i totonu. Asia i Sautesasae i se taimi talafeagai, o poloaiga gaogao a Tsingshan Group mo le puipui atonu e le mafai ona tuʻuina atu i le taimi, lea na tupu ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E iai fa'ailoga eseese e fa'ailoa ai e le'i mae'a lenei fa'amoemoe e ta'ua o le "short squeeze", ma o lo'o fa'aauau pea le feso'ota'iga ma ta'aloga i le va o pa'aga umi ma pupuu, LME, ma fa'alapotopotoga tau tupe.

I le avea o se avanoa, o lenei tusiga o le a taumafai e tali fesili nei:

1. Aisea ua avea ai le uamea nickel ma taulaiga o taaloga autu?

2. Pe lava le tu'uina atu o punaoa nikeli?

3. O le a le tele o le tau o le nickel e aafia ai le maketi fou o taavale afi?

Nikeli mo le ma'a eletise ua avea ma pou tuputupu a'e fou

Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o taavale fou malosi i le lalolagi, ua faʻatupuina le tulaga o le maualuga o le nickel ma le maualalo o le cobalt i maa lithium ternary, o le nickel mo maa eletise ua avea ma pou tuputupu aʻe fou o le taumafaina nickel.

O loʻo valoia e le alamanuia e oʻo atu i le 2025, o le a faʻatatau i le 50% le malosi o le lalolagi atoa, lea o le maualuga-nickel ternary maa o le a sili atu i le 83%, ma o le vaega o 5-series ternary maa o le a pa'ū i lalo ole 17%.Ole mana'oga mo nickel o le a fa'atupula'ia mai le 66,000 tone i le 2020 i le 620,000 tone i le 2025, fa'atasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu a'e fa'aletausaga o le 48% i le isi fa tausaga.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le manaʻoga o le lalolagi mo nickel mo maa eletise o le a faʻatupulaia foi mai le itiiti ifo i le 7% i le taimi nei i le 26% i le 2030.

I le avea ai ma taʻitaʻi o le lalolagi i taʻavale malosi fou, o le amio a Tesla o le "nickel hoarding" e toetoe lava a valea.Ua taʻua foi e le CEO o Tesla Musk i le tele o taimi o meafaitino mata nickel o le tele lea a Tesla.

Ua matauina e le Gaogong Lithium talu mai le 2021, na soso'o ai ona galulue fa'atasi Tesla ma le French New Caledonia mining company Proni Resources, Australian mining giant BHP Billiton, Brazil Vale, Canadian mining company Giga Metals, American miner Talon Metals, etc. Ua sainia e le tele o kamupani maina. le tele o maliliega sapalai umi mo nikeli concentrates.

E le gata i lea, o kamupani o loʻo i totonu o le laina eletise eletise e pei ole CATL, GEM, Huayou Cobalt, Zhongwei, ma le Tsingshan Group o loʻo faʻateleina foʻi lo latou puleaina o punaoa nickel.

O lona uiga o le puleaina o punaoa nickel e tutusa ma le atamai o le tiketi i le ala tiliona-tala.

O Glencore o le faioloa pito sili ona tele i le lalolagi ma o se tasi o tagata sili ona tele toe fa'aaogaina ma gaosia mea e maua ai nikeli, faatasi ai ma se vaega o galuega eliina ai nikeli i Kanata, Nouei, Ausetalia ma New Coledonia.aseta.I le 2021, o tupe maua a le kamupani nickel aseta o le a US $ 2.816 piliona, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e tusa ma le 20%.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le LME, talu mai Ianuari 10, 2022, o le aofaʻi o lisiti fale teu oloa nickel i le lumanaʻi o loʻo umia e se tasi tagata faʻatau ua faasolosolo malie mai le 30% i le 39%, ma e oʻo atu i le amataga o Mati, o le aofaʻi o le aofaʻi o lisiti faleteuoloa ua sili atu i le 90% .

E tusa ai ma lenei tele, o loʻo taumatemate e le maketi o povi i lenei taʻaloga umi-puʻupuʻu e foliga mai o Glencore.

I le tasi itu, ua malepe le Tsingshan Group i le tekinolosi sauniuni o le "NPI (nickel pig iron from laterite nickel ore) - maualuga nickel matte", lea ua matua faʻaitiitia ai le tau ma ua faʻamoemoe e gau le aʻafiaga o le nickel sulfate i luga ole nickel mama. (fa'atasi ai ma le nickel content e le itiiti ifo i le 99.8 %, e ta'ua foi o le nickel muamua).

I le isi itu, o le 2022 o le tausaga lea o le a faʻaaogaina ai le poloketi fou a le Tsingshan Group i Initonesia.Tsingshan e malosi le faʻamoemoeina o le tuputupu aʻe mo lona lava gaosiga gafatia o loʻo fausiaina.Ia Mati 2021, na sainia ai e Tsingshan se maliega sapalai maualuga nickel matte ma Huayou Cobalt ma Zhongwei Co., Ltd. Tsingshan o le a tuuina atu le 60,000 tone o le nickel matte maualuga ia Huayou Cobalt ma le 40,000 tone i Zhongwei Co., Ltd. i totonu o le tausaga e tasi mai ia Oketopa 2021 .Matte nickel maualuga.

E tatau ona fa'ailoa mai o mana'oga a le LME mo oloa tu'uina atu nickel o le nickel mama, ma le nickel matte maualuga o se oloa fa'avaitaimi e le mafai ona fa'aogaina mo le fa'aolaina.Qingshan nickel mama e masani lava ona faaulufale mai Rusia.Na fa'asa le nickel a Rusia mai fefa'ataua'iga ona o le taua a Rusia-Iukureini, ma fa'amaualuga ai le su'esu'ega nickel mama sili ona maualalo a le lalolagi, lea na tu'u ai Qingshan i se tulaga lamatia o le "leai ni mea e fa'afetaui".

O le mea tonu lava lea ua lata mai ai le ta'aloga umi-pu'upu'u nickel metal.

Fa'asao ma sapalai nikeli le lalolagi

E tusa ai ma le United States Geological Survey (USGS), e oʻo atu i le faʻaiʻuga o le 2021, o le lalolagi faʻasao nikeli (faʻamaonia faʻaagaga o fanua faʻavae teu) e tusa ma le 95 miliona tone.

Faatasi ai ma i latou, Initonesia ma Ausetalia e tusa ma le 21 miliona tone i le faasologa, e tusa ma le 22%, faʻavasega le lua pito i luga;Pasila mo le 17% o nikeli faʻaagaga o le 16 miliona tone, faʻavasega lona tolu;O Rusia ma Filipaina e 8% ma le 5% i le faasologa.%, tulaga fa po o le lima.TOP5 atunuu e maua ai le 74% o punaoa nikeli le lalolagi.

O tupe faaagaga a Saina e tusa ma le 2.8 miliona tone, e tusa ma le 3%.I le avea ai ma tagata fa'atau oloa nickel, o lo'o fa'alagolago tele Saina i le fa'aulufale mai o alagaoa nickel, ma le fua faatatau o oloa mai fafo e sili atu i le 80% mo le tele o tausaga.

E tusa ai ma le natura o le oa, o le nickel ore e masani ona vaevaeina i le nickel sulfide ma le laterite nickel, faatasi ai ma le fua faatatau o le 6:4.O le mea muamua e tele lava i Ausetalia, Rusia ma isi itulagi, ma o le vaega mulimuli e tele lava i Initonesia, Pasila, Filipaina ma isi itulagi.

E tusa ai ma le maketi o talosaga, o le manaoga i lalo ole nickel e masani lava o le gaosiga o uʻamea uʻamea, uʻamea ma maa mana.Fa'amatalaga u'amea le u'amea mo le 72%, alloys ma castings e tusa ma le 12%, ma nickel mo ma'a e tusa ma le 7%.

I le taimi muamua, e lua lava ala tuto'atasi sapalai i le nickel sapalai filifili: "latterite nickel-nickel pig iron/nickel iron-stainless steel" ma le "nickel sulfide-pure nickel-batery nickel".

I le taimi lava e tasi, o le maketi tuʻuina atu ma le manaʻoga o le nickel o loʻo faasolosolo malie foʻi ona feagai ma le le paleni faʻavae.I le tasi itu, o le tele o galuega faatino a le nickel pig iron na gaosia e le RKEF process ua faʻatinoina, ma maua ai se faʻaopoopoga o le nickel pig iron;i le isi itu, faʻamalosia e le faʻavaveina o le atinaʻeina o taavale fou malosi, maa O le tuputupu aʻe o le nickel ua mafua ai le le lava o le nickel mama.

O faʻamaumauga mai le lipoti a le World Bureau of Metal Statistics o loʻo faʻaalia ai o le ai ai se faʻasili o le 84,000 tone o le nickel i le 2020. Amata i le 2021, o le a faʻatupulaʻia tele manaoga o le nickel i le lalolagi.O le faʻatau atu o taavale fou malosi ua faʻateleina ai le faʻatupulaia o le faʻaaogaina o le nickel, ma o le le lava o le sapalai i le maketi o le nickel i le lalolagi atoa o le a oʻo atu i le 144,300 tone i le 2021.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le alualu i luma o tekinolosi gaosiga o oloa, o le auala e tuʻuina atu ai fausaga lua ua taʻua i luga ua malepe.Muamua, e mafai ona maua ai le nickel sulfate e ala i le susu o le gaosiga o le HPAL;lona lua, maualuga-grade laterite ore e mafai ona maua nikeli puaa uʻamea e ala i le RKEF pyrotechnic faagasologa, ona pasi atu lea i le converter feula e maua-maualuga nickel matte, lea e maua ai le nickel sulfate.E iloa ai le avanoa e fa'aaoga ai le nickel ore i le alamanuia fou.

I le taimi nei, o le gaosiga o galuega faatino e faʻaaoga ai le tekonolosi HPAL e aofia ai Ramu, Moa, Coral Bay, Taganito, ma isi. -kobalt galuega fa'afaigaluega e Yiwei o HPAL galuega faatino uma.

E le gata i lea, o le galuega maualuga nickel matte taʻitaʻia e le Tsingshan Group na faʻatinoina, lea na tatalaina ai foi le va i le va o le laterite nickel ma le nickel sulfate, ma iloa ai le liua o le uʻamea puaa nickel i le va o le uamea ma le malosi fou alamanuia.

O le manatu o pisinisi e faapea, i se taimi pupuu, o le tuʻuina atu o le maualuga o le gaosiga o le nickel matte e leʻi oʻo i le tele o le faʻaitiitia o le tuʻuina atu o elemene nickel, ma o le tuputupu aʻe o le nickel sulfate o loʻo faʻalagolago pea i le faʻamavaeina o le nickel muamua e pei o le. pi nikeli/nikel pauta.tumau pea se tulaga malosi.

I le taimi umi, o le faʻaaogaina o le nickel i fanua faʻaleaganuʻu e pei o le uʻamea faʻafefeteina o loʻo tumau pea le tuputupu aʻe, ma o le tulaga o le faʻavavevave o le tuputupu aʻe i le fanua o maʻa malosi ternary e mautinoa.O le gaosiga gafatia o le "nickel pig iron-high nickel matte" ua faʻasaʻolotoina, ma o le HPAL process project o le a ulufale atu i le tele o le gaosiga o le taimi i le 2023. lumanai.

Le a'afiaga o le si'itia o tau o nikeli ile maketi fou ole ta'avale malosi

O le mea moni, ona o le maualuga o le tau o le nickel, Tesla's Model 3 high-performance version and Model Y long-life, high-performance version using high-nickel maa ua siitia uma i le 10,000 yuan.

E tusa ai ma GWh taʻitasi o le maualuga-nickel ternary lithium maa (ave le NCM 811 o se faʻataʻitaʻiga), 750 tone uʻamea o le nickel e manaʻomia, ma GWh taʻitasi o le medium ma le maualalo nickel (5 series, 6 series) ternary lithium maa manaʻomia 500-600 tone u'amea o nikeli.Ona siitia ai lea o le tau o le nickel i le 10,000 yuan i le tone u'amea, o lona uiga o le tau o maa lithium ternary i le GWh e siitia e tusa ma le 5 miliona yuan i le 7.5 miliona yuan.

O se fua fa'atatau e faapea pe a o'o i le US$50,000/ton le tau nickel, o le tau o le Tesla Model 3 (76.8KWh) o le a si'itia i le 10,500 yuan;ma pe a aʻe le tau nickel i le US $ 100,000 / tone, o le a faʻateleina le tau o le Tesla Model 3.Se siitaga e lata i le 28,000 yuan.

Talu mai le 2021, ua faʻateleina le faʻatauga i le lalolagi atoa o taʻavale malosi fou, ma ua faʻateleina le faʻaogaina o maketi o maʻa eletise maualuga-nickel.

Aemaise lava, o faʻataʻitaʻiga maualuga o taʻavale eletise mai fafo e tele lava ina faʻaaogaina le auala faʻatekonolosi maualuga-nickel, lea na mafua ai le faʻatupulaia tele o le faʻaogaina o maʻa maualuga-nickel i maketi faavaomalo, e aofia ai CATL, Panasonic, LG Energy, Samsung SDI, SKI ma isi kamupani taʻutaʻua taʻutaʻua i Saina, Iapani ma Korea i Saute.

E tusa ai ma le aʻafiaga, i le tasi itu, o le suiga o loʻo i ai nei o le nickel pig iron i le matte nickel maualuga ua mafua ai le faʻagasolo malie o le gaosiga o galuega faatino ona o le le lava o le tamaoaiga.O lo'o fa'aauau pea le si'itia o tau o nikeli, lea o le a fa'aosofia ai le gafatia o le gaosiga o galuega fa'atino maualuga nickel matte a Initonesia e fa'avavevave ai le gaosiga.

I le isi itu, ona o le si'itia o tau o meafaitino, ua amata ai ona si'i fa'atasi ta'avale malosi fou.E masani ona popole le alamanuia pe afai e faʻaauau pea le tau o mea nickel, o le gaosiga ma le faʻatau atu o faʻataʻitaʻiga maualuga-nickel o taʻavale malosi fou e mafai ona faʻateleina pe faʻatapulaʻaina i lenei tausaga.


Taimi meli: Apr-12-2022